scharminkel: a poor man's adam curry...
dinsdag, oktober 29, 2002

grapje

mark stuurde mij de volgende mop/grap/joke (doorhalen wat niet van toepassing is). ik heb hem niet vertaald. ik ga er vanuit dat iedereen wel een stukje in het engels kan lezen. we zijn toch immers allemaal wereldburgers?

An architect, an artist, and an IT guy were discussing whether it was better to have a wife or a mistress.
The architect said he enjoyed time with his wife, building a solid foundation for an enduring relationship.
The artist said he preferred a mistress, because of her passion and mystery.
"I like both" said the IT guy.
"Both?" the other two asked.
The IT guy replied: "Yes. If you have a wife and a mistress, they will each assume you are spending time with the other woman, and you can go to the office and get some work done."

update:
correctie: we zijn toch bijna allemaal wereldburgers. dus bijvoorbeeld niet die verbitterde oude vrouw met haar racistische opmerkingen, die ik zojuist zag in de herhaling van nova.

posted by henk at 11:50 p.m. |


woensdag, oktober 23, 2002

doe-het-zelf photoshop

ik was maandag een beetje aan het photoshoppen en kreeg een ideetje: op een bestaande foto twee hoofden te veranderen in die van heinsbroek en bomhoff. ik was ongeveer op de helft en wilde net aan de kop van bomhoff beginnen toen ik werd overvallen door iets dat ik voor het gemak maar even nieuwe-politiek-moeheid zal noemen.

ik ben dat hele gedoe van de lpf meer dan zat en velen met mij. parlementariërs ridiculiseren is een leuke bezigheid, maar het werkt alleen als het om echte politici gaat. leedvermaak kun je geen 87 dagen volhouden, bezorgdheid komt er al snel voor in de plaats. een stelletje nitwits, dat zichzelf dag na dag onsterfelijk belachelijk maakte, daar valt geen eer aan te behalen. met of zonder photoshop.

wie zich geroepen voelt dit toch te proberen, het idee was als volgt: u kent toch allemaal wel de commercial met twee van die trutjes voor de spiegel? serieus carrière maken? met de loi kom je er wél! op de site van de loi staan wel een paar fotootjes. vervolgens haalt u van een nieuws- of krantensite een foto van bomhoff en één van heinsbroek. of één waar ze beiden opstaan, maar daar zijn er geloof ik niet zoveel van. de hoofden van de heren komen in de plaats van die van de dames.

het onderschrift hoeft niet eens zoveel te worden aangepast, maar dat laat ik aan uw eigen verbeeldingskracht over.
posted by henk at 8:01 a.m. |


maandag, oktober 21, 2002

na jan peter wordt het beter!

toch?

posted by henk at 11:31 p.m. |


woensdag, oktober 16, 2002

gute nacht freunde

dag blogvriendjes en -vriendinnetjes van me. nog even bijpraten voordat elk van ons het bed weer opzoekt.

op dit moment heeft nederland nog een kabinet. maar hoe lang nog? en kan ons dat iets schelen?

niet zeuren, die foto van de familie van amsberg had ik nog liggen. zouden we er eigenlijk aan moeten wennen, een koningin zonder man?

we hebben maandag toch wel allemaal naar de sopranos gekeken? op net5 door bijna iedereen genegeerd, nu op nederland 3 bij de vara en daar kwam al binnen een minuut het bordje even geduld a.u.b. in beeld.

de loglijst is weer in de lucht. of toch niet?

tot slot nog iets in de categorie leuk om te weten, maar wat heb ik eraan: vandaag, nee gisteren (dinsdag) was het 85 jaar geleden dat mata hari is geëxecuteerd. in de ochtend van 15 oktober 1917 maakte een vuurpeloton een einde aan haar leven. men nam niet de moeite haar dit lang van tevoren te vertellen. in de tijd dat in frankrijk de doodstraf nog bestond, vond men het menslievender wanneer de veroordeelde de exacte datum van executie niet wist.

welterusten...

jan peter, doe jij het licht even uit?
posted by henk at 12:02 a.m. |


zondag, oktober 13, 2002

witte motortjes

drie zussen, een zuivelfabriek, een kreng van een stiefmoeder, geheimen uit het verleden. kortom: ouderwets hollands drama.

ik behoor vermoedelijk niet tot de doelgroep, maar omdat ik er zoveel over had gehoord, besloot ik vanavond te kijken naar de eerste aflevering van meiden van de wit. ik kan niet anders zeggen dan dat ik het best wel aardig vond. vooral angela schijf viel me heel erg mee. ik ben meestal niet in de gelegenheid om series van begin tot eind te volgen en slechts een enkele keer wordt de videorecorder ingeschakeld. dat zal hier niet het geval zijn, maar wanneer het uitkomt, wil ik de meiden van de wit best nog wel eens zien.

u moet echter niet vreemd opkijken als er door de hoofdrolspelers opvallend veel melk wordt gedronken, want het zuivelbureau betaalt als sponsor flink mee aan de serie. sponsoring van drama is een noodzakelijk kwaad. veel films en series zouden zonder product placement nooit zijn gemaakt. het maakt mij niet zoveel uit wat iemand drinkt of waar de bank waarop hij of zij zit vandaan komt, zolang de sponsor zich maar niet met het script gaat bemoeien.

by the way, herman heinsbroek speelt ook mee in meiden van de wit. nou ja, iemand die er wat betreft zijn uiterlijk helemaal niet zo op lijkt, maar die me, waarschijnlijk door zijn manier van handelen, aan onze minister van economische zaken deed denken...
posted by henk at 10:52 p.m. |


zondag, oktober 06, 2002

prins-gemalen

en toen was 'ie dood...

ik mocht hem wel, prins claus. ik hou wel van mensen die zichzelf en zaken als protocol niet zo heel serieus nemen. een intelligente diplomaat met humor en een brede belangstelling. hij had een bijzondere interesse voor ontwikkelingssamenwerking. op dat gebied heeft hij ook enkele functies bekleed.

jammer dat veel mensen zich claus zullen herinneren als een zich moeizaam bewegende, zieke man. de man heeft toch nog veel van zijn leven gemaakt, ondanks zijn beperkte vrijheid als echtgenoot van de koningin. natuurlijk zijn er mensen die het slechter hebben getroffen in het leven, maar steeds op je woorden moeten passen, niet mogen zeggen wat je werkelijk denkt, wie zou daar geen moeite mee hebben?

(photo: ap/nfp)

posted by henk at 10:26 p.m. |


zaterdag, oktober 05, 2002

raining pleasure

mijn andere weblog, dat al jaren bestaat, is weer online en heeft bovendien een nieuwe naam gekregen.

posted by henk at 1:00 a.m. |


vrijdag, oktober 04, 2002

hondjes

en dan is het vandaag ook nog dierendag. misschien wat lekkers voor je huisdier kopen. in ieder geval geen vliegen doodslaan vandaag en natuurlijk ook niet je hond aan een boom binden. je zou toch ook niet willen dat je hond dat met jou deed?

posted by henk at 12:40 a.m. |


scharminkel in da house

scharminkel is weer helemaal terug. met nog meer goede bedoelingen dan voorheen.

posted by henk at 12:37 a.m. |

recentelijk:
(min of meer)

15 mei 2002
scharminkel begint.

credits
met blogger gaat het allemaal iets eenvoudiger dan met de hand (webloggen, bedoel ik) en voor commentaar zorgt yaccs, maar u natuurlijk ook...

archief(je):
vroeger...

meer blog(je)s:
weblogs beginnen hier, maar er zijn ook nog wel andere lijstjes.

blogsnob says go to:


waar komen jullie toch vandaan?


script: yaywastaken

henkie's home on the web © 1997/2002 henk jansen