scharminkel: a poor man's adam curry...
zondag, juli 28, 2002

webgrrrl

het zal nog wel een tijdje duren voordat ik in het veronica blad sta. eerst nog even sparen, want ik weet niet of het ziekenfonds de operatie wel vergoedt.

posted by henk at 11:26 p.m. |


mensen

wat een week, wat een week... bijna elke dag weer een ander probleem of misverstand. mensen die emails niet beantwoorden of iets beloven en zich dat later niet meer kunnen herinneren, bureaucratie, bankzaken die je bij nader inzien helemaal niet zo snel kunt regelen...

wanneer de mensheid tijdelijk een beetje in je achting is gedaald, zijn er weinig dingen beter dan je even helemaal terugtrekken met een goed boek. bij voorkeur één van je favorieten, een boek dat je door en door kent. maak niet de vergissing iets te kiezen dat je nog niet hebt gelezen. niets is vervelender dan op zo'n moment ook nog eens teleurgesteld te worden door een boek met veel pretenties, maar met weinig inhoud.
posted by henk at 12:14 a.m. |


woensdag, juli 24, 2002

blogger

zeuren zou ik het niet willen noemen. dat hele gedoe met blogger van de laatste tijd is niet meer dan een kleine ergernis in een wereld met veel grotere problemen.

maar het blijft natuurlijk vervelend wanneer je iets dat je zojuist hebt geschreven niet meteen aan een ander kunt laten lezen. het is begrijpelijk dat men met blogger uiteindelijk ook wel eens geld wil verdienen, maar dit zou niet ten koste moeten gaan van de kwaliteit van de gratis versie van het programma. gratis software heeft meestal minder functies en mogelijkheden, maar zou natuurlijk wel naar behoren moeten werken. of zoals mijn oma zou hebben gezegd: "een onderbroek, al is 'ie van de hema, moet niet afzakken".
posted by henk at 11:11 p.m. |


zondag, juli 21, 2002

f****** blogger!!!

posted by henk at 12:37 a.m. |


donderdag, juli 18, 2002

oud en eenzaam

gisteren moest ik denken aan een paar regels van neerlands hoop. het is al een hele tijd geleden dat ik die voor het laatst heb gehoord. ik weet niet eens zeker of het gewoon een liedje is of een stukje van een cabaretnummer. op het internet heb ik geen teksten kunnen vinden. een snelle search op google leverde in ieder geval niets op.

alltheweb had wat meer en vooral iets betere resultaten. nog steeds niet de tekst die ik zocht, maar wel die van enkele andere nummers van bram en freek. bovendien een discografie en een spaanstalige site die o.a. videobanden van neerlands hoop in de aanbieding heeft.

de regels die ik bedoel, herinner ik mij als volgt:

oud en eenzaam wil ik worden
niemand erbij
op de begrafenis
geen mens

posted by henk at 11:58 p.m. |


luns

er zijn vermoedelijk evenveel verschillen als overeenkomsten, maar wanneer ik zou zeggen dat joseph luns de pim fortuyn van de koude oorlog is, wie van de twee beledig ik hier dan het meest mee?

posted by henk at 1:06 a.m. |


maandag, juli 15, 2002

versleten

als je kinderen zou hebben en jullie hondje is zojuist gestorven, dan zeg je toch ook niet meteen tegen ze: "ik ga straks wel een andere hond voor jullie halen bij het asiel".

hoe kun je dan zo wreed zijn om mij te vertellen: "ik weet dat 't je favoriete spijkerbroek is, maar je ziet toch ook wel dat 'ie bijna uit elkaar valt? weet je wat, ik moet vanmiddag toch in de stad zijn, dan koop ik gelijk wel even een nieuwe voor je"!
posted by henk at 10:53 p.m. |


zaterdag, juli 13, 2002

one dead cowboy

I don't feel we did wrong in taking this great country away from them. There were great numbers of people who needed new land, and the Indians were selfishly trying to keep it for themselves.

john wayne, acteur

posted by henk at 1:38 a.m. |


woensdag, juli 10, 2002

hoe lang nog?

de wereld gaat binnen vijftig jaar (excuse le mot) naar de kloten. gelukkig heeft nederland de lpf en hoeven wij tenminste niet zo lang te wachten!

posted by henk at 11:38 p.m. |


dinsdag, juli 09, 2002

relativity

iemand: 1320
ik: 19
jaloers? nee hoor...
alles is betrekkelijk.
toch?

posted by henk at 10:37 p.m. |


maandag, juli 08, 2002

vraag het aan henk

ik vind je blog wel aardig maar ik kan niets over jou vinden. waar is je 'about' pagina? en waarom heb je geen lijstje met links naar andere sites? anderen hebben dat wel.

om met het laatste te beginnen: dat anderen iets doen is voor mij vaak geen reden genoeg om het ook te doen. lijstjes met links heb ik op een ander blog wel eens gehad. die lijstjes werden echter steeds langer, namen veel ruimte in beslag en het geheel werd er niet overzichtelijker op. ik ben een beetje op zoek naar een nieuwe vorm en probeer soms wat dingen uit. hetzelfde geldt voor een pagina waarop ik iets over mijzelf vertel. als die er ooit komt, wordt het waarschijnlijk niet enkel een opsomming van wat personalia.

fijn dat je scharminkel 'wel aardig' vindt...
posted by henk at 12:56 a.m. |


vrijdag, juli 05, 2002

de graatjes van mirjam

diverse webloggers stuurden mirjam foto's van hun katten en poezen. zij zette ze allemaal op haar kruimelog. klik met je muis op de graatjes van de vis en je ziet ze verschijnen. ja jongelui, zoiets noemden wij vroeger een clickable image map...

bij mij thuis lopen geen katachtigen rond. de afbeelding die je hier ziet, werd mij onlangs toegestuurd door een bekende. de naam van het plaatje, 2pussy, heb ik niet veranderd. vreemde naam trouwens, want ik zie er maar één!

posted by henk at 11:38 p.m. |


money for nothing

je ziet ze niet zoveel meer tegenwoordig. de vraag of ze nog op hun plaats zijn in het moderne nederlandse straatbeeld laat ik nu even buiten beschouwing. ik heb me laten vertellen dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, het helemaal niet zo'n typisch nederlands verschijnsel is. het draaiorgel, want daar heb ik het over, vindt zijn oorsprong in landen als frankrijk, belgië en duitsland.

ik kan het weer niet laten om een kort verhaal lang te maken. wat ik mij afvraag is enkel het volgende: waarom zouden wij onze euro's nog langer in het centenbakje gooien? vroeger was het nog een kunst en vooral harde arbeid waar de orgeldraaier (m/v) een lamme arm aan overhield.

een wereld van verschil met die motorisch aangedreven orgels van tegenwoordig. de lichamelijke inspanning beperkt zich nu tot slenteren tussen de menigte. ons geld wil men echter nog steeds hebben. misschien wel voor de aanschaf van alweer een nieuw kartonnen boek met gaatjes. kunnen wij de volgende keer op straat tegen onze vrienden zeggen: de frans bauer medley die je nu hoort, daar heb ik nog aan meebetaald!
posted by henk at 8:06 a.m. |

recentelijk:
(min of meer)

15 mei 2002
scharminkel begint.

credits
met blogger gaat het allemaal iets eenvoudiger dan met de hand (webloggen, bedoel ik) en voor commentaar zorgt yaccs, maar u natuurlijk ook...

archief(je):
vroeger...

meer blog(je)s:
weblogs beginnen hier, maar er zijn ook nog wel andere lijstjes.

blogsnob says go to:


waar komen jullie toch vandaan?


script: yaywastaken

henkie's home on the web © 1997/2002 henk jansen