scharminkel: a poor man's adam curry...
zaterdag, juni 29, 2002

napoli contadino 52+

wijn, kaas, stokbrood, gezelschap, gesprekken, muziek... alles was lekker, mooi, boeiend, intrigerend... alleen de volgende keer toch even aan dat meisje van albert heijn vragen wat nu precies de ingrediënten zijn van die kaas...

posted by henk at 1:23 a.m. |


donderdag, juni 27, 2002

doet ie 't...

als u dit leest, doet blogger het weer.
leest u dit niet, dan zou u dat toch eens moeten doen...

posted by henk at 9:50 p.m. |


pim, jim en osama

't is toch wat. ik probeer ze nog steeds het voordeel van de twijfel te geven, maar dat wordt met de dag moeilijker.

jim janssen van raay vertelde gisteren in het tv-programma pauw in panama dat de verdachte van de moord op pim fortuyn handelde in opdracht van bin laden's al-qaeda. het lpf-kamerlid meent dat deze organisatie volkert van der g. binnen een jaar ook weer zal bevrijden.

ik heb niets tegen mensen met een levendige fantasie, maar dan word je toch kunstschilder, regisseur of romanschrijver? dat dit soort mensen het land gaat besturen is toch bijna niet te geloven? het lijkt op een sprookje, maar dan wel met elementen uit het werk van stephen king. zou er een happy end aan dit verhaal zitten? konden we alvast maar de laatste bladzijde lezen...
posted by henk at 9:26 p.m. |


maandag, juni 24, 2002

henk is...

leuk spelletje. in google je naam plus het woord is invoeren en dan de top 15 op je site zetten. juul, mirjam en patrick gingen mij reeds voor.

dubbele resultaten noem ik maar één keer. pdf bestanden en niet-werkende links sla ik over. kijkt u even mee wie of wat henk is?


posted by henk at 10:15 p.m. |


zondag, juni 23, 2002

stoppen

een weblogger, lifelogger, één van ons zo u wilt, houdt het een tijdje voor gezien. gelijk heeft ze. niets moet, ook niet van jezelf. luna was goed. luna was bijzonder. we hebben het hier echter over een website. geen ramp, geen drama, iedereen leeft nog...

ik heb nooit de verplichting gevoeld elke dag een stukje te moeten schrijven. misschien wel daarom heb ik ook nooit het gevoel gehad er helemaal mee te moeten stoppen. vooral in mijn andere weblog, dat veel langer bestaat dan scharminkel, zitten wat gaten, soms wel van een aantal weken. de wat langere periodes van niet bloggen zijn mijn weg-van-het-web-vakanties. dan zie ik af van mijn dagelijkse rondje langs nieuwssites en favoriete bloggers. in dit geval moet u bij het woord vakantie niet meteen denken aan mauritius of de bahamas. ik blijf zitten (staan, liggen) waar ik dat gewend ben te doen. het enige verschil is dat ik niet online ben.

ik kan wel eens even zonder het internet en dan vertrouw ik er maar op dat het internet ook wel even zonder mij kan.
posted by henk at 11:00 p.m. |


donderdag, juni 20, 2002

spam

een verspreider van reclamedrukwerk wil mij nog beter van dienst zijn dan voorheen. het materiaal wordt vanaf nu verpakt in plastic folie. men deelt mij mee dat door deze manier van aanbieden een hoop werk wordt bespaard. sorry, maar dat dacht ik niet. niet door mij in ieder geval. nu moet ik al die folders eerst uit het plastic halen voordat ik ze bij het oud papier gooi!

posted by henk at 7:33 a.m. |


maandag, juni 17, 2002

hallo

kent u mij nog? inderdaad, ik ben die ene weblogger die zaterdag niet in het vondelpark aanwezig was.

posted by henk at 11:53 p.m. |


zaterdag, juni 15, 2002

stats

ik snap niets van de bezoekersaantallen van mijn twee weblogs. een voorbeeld: volgens stats4all had scharminkel 38 hits op donderdag en 1 op vrijdag. inderdaad: één! dit moet uitgezocht worden. de onderste steen moet boven komen. het laatste is hier nog niet over gezegd. zelf dacht ik aan een parlementaire enquête, maar waar vind je tegenwoordig nog deskundige mensen die zich ergens bij betrokken voelen?

posted by henk at 12:32 a.m. |


woensdag, juni 12, 2002

wij zijn pas content als u weg bent

uitzendbureaus kennen we al jaren, maar wat u misschien nog niet wist, is dat er in nederland binnenkort ook een uitzetbureau wordt geopend.

posted by henk at 8:01 a.m. |


vrijdag, juni 07, 2002

ironic

na het lezen van een aantal comments op dingen op deze pagina vind ik een toelichting wel op zijn plaats.

donderdag 30 mei
sarah bettens lijkt me een aardige meid en met haar groep maakt ze meestal goede muziek. veel méér hoef ik eigenlijk niet te weten.

maandag 3 juni
voor deirdre, maar wellicht ook anderen, heb ik even het begrip ironie opgezocht. van dale kwam met het volgende resultaat:

iro·´nie (de ~ (v.))
spot waarbij men het tegendeel zegt van wat men bedoelt te zeggen

posted by henk at 12:39 a.m. |


maandag, juni 03, 2002

van oude bloggers, de dingen die (aan mij) voorbij gaan

hartelijk dank voor uw bezoek. ja, ik heb u hier wel gezien op 1 juni. wat zegt u, scharminkel ziet er bijna hetzelfde uit als vóór de omkat? wel, daar is een heel goede reden voor: scharminkel heeft helemaal niet meegedaan aan de omkatdag.

de lay-out van deze pagina zal nog vaak genoeg worden aangepast. verwacht echter niet dat dit weblog er van de ene op de andere dag helemaal anders uit zal zien. wist u trouwens dat scharminkel grotendeels een kopie is van deze site?

sommige dingen zijn leuker om samen te doen dan in je eentje:

  • eten
  • praten
  • seks
omkatten hoort volgens mij niet in dit rijtje thuis.

nog even iets anders. ik heb zojuist een berichtje ontvangen dat er ergens een voetbaltoernooitje wordt gehouden. waarom weet ik hier niet meer van? doet nederland soms niet mee of zo?
posted by henk at 8:25 a.m. |

recentelijk:
(min of meer)

15 mei 2002
scharminkel begint.

credits
met blogger gaat het allemaal iets eenvoudiger dan met de hand (webloggen, bedoel ik) en voor commentaar zorgt yaccs, maar u natuurlijk ook...

archief(je):
vroeger...

meer blog(je)s:
weblogs beginnen hier, maar er zijn ook nog wel andere lijstjes.

blogsnob says go to:


waar komen jullie toch vandaan?


script: yaywastaken

henkie's home on the web © 1997/2002 henk jansen